Kinesiologie
Reiki
Detox
Vanuit de oude natuurgeneeskundige visie is iedere ziekte in principe een detoxificatie probleem (vergiftigingsprobleem). Deze visie gaat heden ten dage meer op dan ooit, omdat de mens in toenemende mate zijn leefomgeving en voedsel heeft vervuild.

Daarbij spelen diverse andere stressoren (bijv. stressvol werk) eveneens een rol en wordt ons systeem overvraagd waarbij verzuring optreedt en op termijn opstapeling in en achteruitgang van weefsel ontstaan. Hierdoor kan verandering in weefsels optreden.

Wist je dat je per jaar minstens 4,5 kilo bestrijdingsmiddelen en synthetische chemicaliën binnenkrijgt, die gedeeltelijk worden opgeslagen in je lichaam. Dit komt niet alleen binnen via je voeding, maar ook door de cosmetica en deodorant, die je dagelijks op je huid smeert en de kleding die je draagt. Al deze afvalstoffen slaat het lichaam op in je spieren, gewrichten en vetweefsel. Deze schade hoopt zich op, jaar na jaar. Het is dan ook helemaal niet vreemd als jij pas tussen je twintigste en dertigste levensjaar last krijgt van bepaalde klachten als energietekort, hoofdpijn of gewrichtspijn.

In deze tijd van lucht vervuiling, bestrijdingsmiddelen in ons voedsel, stress en elektrosmog (wifi, mobieltjes) is het voor ons lichaam moeilijk om alle schadelijke stoffen (toxines) kwijt te raken via de normale routes (urine, ontlasting en zweten).

Het lichaam de mogelijkheid geven om zich te ontdoen van toxines is dus van cruciaal belang voor zowel het herstel van ziekte als het behoud van optimale gezondheid. Indien het lichaam onvoldoende kan detoxificeren (ontgiften), zal het zoveel mogelijk directe schade trachten te voorkomen door toxines op te slaan. Schade is echter onvermijdelijk en op termijn is het uitblijven van ziekten onvermijdelijk.

Via Kinesiologie wordt de werking van uitscheidingsorganen (darmen, nieren, longen, huid) geoptimaliseerd. Dit kan nog ondersteund worden met voedingssupplementen en/of essentiële oliën, waardoor giftige stoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd.

De praktijk biedt nu de mogelijkheid om een detoxkuur te volgen, waarbij de gifstoffen via de voeten worden afgevoerd. Het principe van de detoxkuur is gebaseerd op het in balans brengen van de cellen en de stimulatie van ontgifting in de lymfeklieren. Ons lichaam is samengesteld uit organen, die zijn samengesteld uit weefsels die op hun beurt weer zijn samengesteld uit cellen. In elke cel vindt stofwisseling plaats (metabolisme).

In de cellen bevinden zich positief en negatief elektrisch geladen deeltjes. Mede door het opslaan van gifstoffen in de cellen kan de balans tussen de geladen deeltjes verstoord worden, waardoor de cel minder functioneert. Hierdoor worden weer meer gifstoffen vastgehouden en het proces herhaalt zich. Juist de hoeveelheid van gifstoffen is bepalend voor de negatieve uitwerking. De detoxkuur creëert een elektronenstroom die via de lymfevaten een subtiele stimulans geven aan de lymfeklieren en daarmee aan het natuurlijke proces van ontgiften in uw lichaam. Het energetisch veld brengt de positieve en negatieve ionen in de lichaamscellen in balans, waardoor de capaciteit om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen te verwijderen wordt geoptimaliseerd.  

De ontspannen behandeling neemt dertig minuten in beslag. Tijdens de behandeling zult u merken dat het water verkleurd en er vettige substanties in het water ontstaan. Dit is voornamelijk het gevolg van de reactie van mineralen in het water op de elektronenstroom en de uitscheiding van stoffen (ontgifting) middels de poriën in de voetzool.

Voor                                                         Na 30 minuten
Tarieven consulten
Shamanisme
Home
Jolanda Wiezer
Consulten
Cursus/
workshop
Essentiele olie
Referenties
Agenda
Contact