Essentiële olie
Toepassing
Bestellen met 25% korting
Essentiële of etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gewonnen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën, slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.


Wat is een essentiële olie?˜ Natuurlijke aromatische onderdelen, van de planten.
˜ Met stoom gedestilleerd of koud geperste extracten. Geen (schadelijke) toevoegingen.
˜ Zeer geconcentreerd.
˜ 50-70 keer krachtiger dan kruiden
˜ Met krachtige en veilige voordelen
˜ Een natuurlijke manier om je gezondheid te ondersteunen zowel fysiek als emotioneel.
˜ Gebruikt door oude culturen.
˜ 100% natuurlijk
˜ Ze kunnen door de celwand dringen en bacteriën en virussen doden.
Home
Jolanda Wiezer
Consulten
Cursus/
workshop
Essentiële olie
Referenties
Agenda
Contact