Touch for Health
Stress Release
Reiki
Tarieven cursus
Themadagen voor kinesiologie
Themadag Vingermodes
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 t/m 4
Aantal lesuren: 8 uur

Wat zijn Vingermodes Vingermodes zijn handhoudingen, ook wel mudra’s genoemd. Tijdens een kinesiologie-consult worden vingermodes gebruikt om non-verbaal uit te zoeken binnen welk gebied een correctie gedaan zou kunnen worden. Als therapeut, maar ook als cursist, heb je vaak vele technieken tot je beschikking om een bepaalde onbalans te deblokkeren. Als je veel technieken tot je beschikking hebt komt al gauw de vraag naar boven "Welke techniek kan ik het beste toepassen voor deze cliënt?"

De keuze welke techniek je gaat gebruiken wordt veelal met het hoofd of op het gevoel gemaakt. Tijdens deze Themadag leer je een keuze te maken uit jouw beschikbare technieken op basis van spiertesten met gebruikmaking van vingermodes. Er bestaan heel veel vingermodes. De meest gebruikte zijn de modes voor structurele-, chemische-, emotionele- en elektromagnetische onbalansen. Ook wordt er wel gewerkt met Specifieke Indicator Punten.

Het voordeel van het werken met vingermodes is:
- Je hebt een overzichtelijke indeling van al je technieken, onderverdeeld in de vingermodes
- Je weet onmiddellijk in welk van de hoofdgebieden de onbalans zich bevindt
- Je komt direct op de techniek uit die het meest efficiënt is voor je cliënt
- Na de correctie kun je eenvoudig controleren of je voldoende hebt gedaan voor deze cliënt

Themadag Energie centra
Vereiste vooropleiding: Stress Release 1&2
Aantal lesuren: 8 uur

Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende energiecentra of zenuwplexi. Gezien de ligging van deze centra wordt er ook wel een vergelijking gemaakt met de bekende chakra's. De beschrijving van bijbehorende functies en symptomen is echter gelinkt aan de zenuwplexi volgens Westers model en geeft daardoor andere informatie dan die bekend is over de chakra's.

Deze energiecentra lopen door het hele lichaam en bestaan uit zenuwen die samenkomen, zich verdelen en opnieuw op een zeer ingewikkelde manier samenkomen. Zo vormen ze vastgestelde zenuwnetwerken. De zonnevlecht, beter bekend als plexus solaris, is waarschijnlijk wel de meest bekende zenuwplexus.

Er kunnen verschillende klachten ontstaan als de energie is verstoord in één of meerdere energiecentra. Ieder centrum verzorgt namelijk de energie naar verschillende lichaamssystemen (hormonen, spieren, pezen, meridianen, botten, etc.).

Aan het einde van de workshop heb je geleerd deze 10 energiecentra te testen en te balanceren met behulp van specifieke emoties, acupunctuurpunten, oor- en voetreflexpunten en/of massage van het hoofd
.


Themadag Doelbepalen en metaforen van de Touch for Health
Vereiste vooropleiding; Touch for Health 1, 2 en 3
Aantal lesuren; 14 uur

Het toevoegen van metaforen aan je werk, geeft een groter inzicht in doelen en disbalansen, hetgeen de bewustwording van de persoon stimuleert. Dit maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever door de inschakeling van emotionele en/of mentale aspecten.

Matthew Thie, de zoon van John en Carrie Thie, heeft al op zeer jonge leeftijd kennis gemaakt met Touch for Health en de hele ontwikkeling ervan van nabij meegemaakt. Het concept van efficiënte communicatie en gespreksvoering was al een onderdeel van de eerste workshops van zijn ouders.

Zoals bekend is, is de theorie van de vijf elementen, één van de kernpunten van Touch for Health. Via de vijf elementen kan de meridiaan-energie gebalanceerd worden door te werken met geluid, emoties, kleuren en dus ook met metaforen.

Tijdens de cursus leer je de metaforen optimaal te benutten. Hierbij maak je gebruik van het Touch for Health Handboek maar in primair je eigen creativiteit. We onderzoeken de betekenis van spieren en meridianen op functie, ligging, etc.
Rite of the Womb
Open up your Senses
Home
Jolanda Wiezer
Consulten
Cursus/
workshop
Essentiele olie
Referenties
Agenda
Contact