fbpx

Stress Release

Af en toe kan je het gevoel bekruipen dat je de controle verliest. Het is soms ook best veel: werk, mantelzorg, relatie en gezin, hobby, sport… Er zijn vele manieren om deze day-to-day stress te reduceren.

Stress release 1 & 2

Vereiste vooropleiding: Geen (Touch of Health 1 wordt wel aangeraden)
Aantal lesuren: 20 uur

Af en toe kan je het gevoel bekruipen dat je de controle verliest. Het is soms ook best veel: werk, mantelzorg, relatie en gezin, hobby, sport… Er zijn vele manieren om deze day-to-day stress te reduceren.
In deze cursus (Stress Release 1-2 – Met succes je stress te lijf) wordt het verschijnsel stress onderzocht. Door middel van spiertesten, oefeningen en het geven van achtergrondinformatie leer je wat stress met jou persoonlijk doet en hoe het jouw leven beïnvloedt. Er wordt dus gewerkt aan een stuk bewustwording.

Onderwerpen die aan bod komen zij

Er wordt met spiertesten gewerkt om iedere keer weer te onderzoeken wat voor jou als individu de beste oplossing is. Zo word je gestimuleerd om te leven vanuit je eigen kracht! Als je nog nooit met spiertesten hebt gewerkt, wordt je dit geleerd.

De modules 1 en 2 vormen één geheel en kunnen niet los van elkaar gevolgd worden.

Stress release 3

Geblokkeerde emoties

Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 en 2
Aantal lesuren: 8

Herken je dat? Je wilt iets echt heel er graag veranderen. En dat is ook echt zo. Maar toch is er steeds iets waardoor iets niet lukt…zeer waarschijnlijk een psychologisch reversal. Onze “ja maar…”. Tijdens Stress Release 3 (Geblokkeerde emoties) wordt dit belangrijke onderwerp behandeld.

Psychologische reversals (onderdeel van overlevingsstrategie) geven veel inzicht in een bepaald proces. Het zegt iets over zelfsabotage en ziektewinst. Daardoor wordt er vaak geen vooruitgang geboekt met behulp van therapieën en methodes die reeds hebben aangetoond normaliter goed te werken. Belangrijk dus om bij ieder consult te controleren of deze reversals een rol spelen en ze op te ruimen.

Maar we gaan ook aan de slag met geblokkeerde emoties. Het ervaren van verschillende emoties is heel normaal en nuttig maar als er sprake is van stagnatie  kunnen ze o.a. zorgen voor angsten, dwangmatig gedrag, fobieën en verslavingen.
Met behulp van de Callahan-methode en de uitbreiding daarop van Marge Murray (kinesioloog), worden deze geblokkeerde emoties vrijgemaakt. Roger Callahan was de grondlegger van de methode die door Gary Craig (EFT) bekendheid heeft gekregen. Het bijzondere aan de workshop van Wayne Topping is dat er via kinesiologische methoden therapeutisch maatwerk aan de cliënt wordt geleverd. Dit in tegenstelling tot de vele zelfhulpmethodes.

Stress release 4

Werken met emoties

Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 en 2, Stress Release 1 en 2
Aantal lesuren: 16 uur

Stress zorgt bij de een voor hoofdpijn en bij de ander voor maagklachten. Deze fysieke uitingen van stress leer je tijdens de cursus Stress Release 4 (Werken met emoties) in kaart te brengen door het testen van 53 orgaanreflexpunten. Dit zijn reflexpunten die allemaal een energetische link hebben met een orgaan, endocriene klier of orgaansysteem. Met behulp van positieve en negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan 20 meridianen, worden onbalansen opgeheven en energie vrijgemaakt.

Neem contact op