fbpx

Referenties

Wat anderen over Praktijk de Stroming zeggen…

Ik heb enige tijd geleden de cursus ‘(Her)Ken Jezelf’ bij praktijk de Stroming gedaan. Dit is een hele interessante cursus waar je veel leert en ontdekt over jezelf. Waarom je zo tegen iets aankijkt en waarom dat is; Welke karaktereigenschappen gebruik je wel en welke niet; karaktereigenschappen en de wisselwerking in relaties met anderen, jouw innerlijke familie en nog veel meer.

Het is een hele mooie persoonlijke ontwikkeling waar ik zelf heel veel aan heb gehad! Echt de moeite waard!

oda, klant van praktijk de stroming

Jolanda weet een brug te slaan naar gezondheid.
Altijd in ontwikkeling en nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en laat stilstaan. 

Jolanda is doortastend en durft vanuit haar eerlijkheid en zuiverheid de vinger op de zere plek te leggen. 

Je hebt mij door het donker en licht heen geloodst en mij geleerd dat ik vanuit mijn eigen kracht uiteindelijk alles aankan en dat alles op zijn plek valt.

De cursus ‘(Her)Ken Jezelf’ is een geweldig initiatief als je op bepaalde psychologische vlakken en doelen in je leven bent vastgelopen. De inzichten die ik heb verkregen, neem ik de rest van mijn leven mee. Als je eenmaal door deze inzichten bent verrijkt, is er geen weg meer terug en ga je steeds een stapje verder naar diepere lagen. Door de cursus heb ik de kracht om mijn inzichten uit te spreken en het zelf-oplossingsvermogen is in mijzelf aanwezig. De slaap-stand waar ik in zat is een ontwaken geworden.

ingrid, klant van praktijk de stroming

zo moe

Zo MOE!

Ja, dat zijn we allemaal wel eens zul je als lezer van de titel denken en daar ben ik het helemaal mee eens. Maar mijn vermoeidheid ging helaas niet over na een nachtje goed slapen. Ook niet na enkele weken niet werken, veel slapen, tv kijken en lezen. Mijn huisarts had destijds geconstateerd dat ik het maar even rustig aan moest doen. Lichamelijk kon hij geen afwijkingen vinden en dat is natuurlijk goed nieuws, maar om dan gewoon in je bed te gaan liggen en wachten tot je energie weer terug komt is niet zo gemakkelijk. Toch heb ik braaf alle afspraken en activiteiten afgezegd en ben in bed gaan liggen. Alleen de hoogst noodzakelijke dingen deed ik. Dat gaf als resultaat dat ik na zes weken niet meer ‘s avonds misselijk van vermoeidheid onder de douche stond, maar veel beter werd het niet. Het gevoel kan ik misschien het beste omschrijven als je ene been niet voor het andere kunnen zetten. Letterlijk. De brandstof was op. De accu was leeg en het oplaadpunt onbekend. Ik had continue spierpijn in mijn bovenbenen. Hoe gezond ik ook at, masseerde en warme kleding droeg, de pijn ging niet weg en de energie werd niet aangevuld.


Jolanda heeft op een middag mij behandeld en tijdens de behandeling kon ik de energiestroom door mijn bovenbenen weer voelen bewegen. Zo onvoorstelbaar, maar toch zeer duidelijk aanwezig. Na die middag was ik vol energie. Mijn evenwicht was weer terug. Het gevoel dat je de wereld weer aankunt. Natuurlijk zakt dat gevoel en had ik nog een lange weg van uitrusten te gaan, maar die middag was duidelijk een keerpunt. Mijn balans was weer terug en ik heb daarna die pijn niet meer in mijn bovenbenen gehad. Door de oefeningen die ik van Jolanda kreeg om thuis te doen, kreeg ik steeds meer grip op mijn energie. Het is nu anderhalf jaar later en af en toe ga ik over mijn grens. Wie niet? Maar dan zetten de oefeningen mij letterlijk weer met twee benen op de grond.

mezelf verloren

Mezelf verloren

Juli, een maand waar ik mezelf een beetje verloor.
Ik merkte dat ik hulp nodig had om mezelf terug te vinden, maar hoe.
Uiteindelijk kreeg ik van iemand een tip om naar een kinesiologe te gaan maar ik had er geen vertrouwen in dat ze me kon helpen. Ik zag op dat moment niet in wat ik daar moest doen, kon me geen voorstel maken wat het inhield.

Uiteindelijk zag ik in dat het zo niet verder kon en besloot om de kinesioloog toch te bellen voor een afspraak. Gelukkig kon ik er snel terecht. Toen ik bij haar kwam stelde ze me vragen zoals, waarom ik bij haar een afspraak had gemaakt.Ik legde uit dat ik niet lekker in mijn vel zat en dat ik hulp nodig had, omdat ik het niet meer alleen aan kon om mijn problemen te verwerken. Naar diep graven kwamen we op een punt, ik huilde zo hard dat ik niet meer kon stoppen, had pijn van verdriet die ik nooit geuit had en was uitgeput. Mijn knelpunten waren dat ik niet van mezelf hield en had het gevoel dat ik voor een ander leefde en niet meer voor mezelf. Moe maar met een voldoening ging ik weer naar huis en zag in dat dit een goede aanpak was waar mee ik door wilde gaan.

Na een aantal afspraken zag ik gelukkig weer licht. Ik merkte dat ik meer zicht kreeg in mijn eigen leven en dat ik beter met dingen om kon gaan door een andere aanpak aan te nemen. Het gaf me een goed gevoel, spanningen gingen weg en kreeg weer rust in mezelf, zag het leven weer positief in. Ben weer van mezelf gaan houden en me meer open gaan stellen voor de buitenwereld. 

In maart merkte ik dat ik op eigen voet weer verder kon, in overleg met de kinesioloog. We waren het over eens dat het zou lukken. Ben haar zo dankbaar voor de hulp die ze me geboden heeft, ben er trots op. Achter 1 ding ben ik gekomen en dat is, dat ik, mocht ik de volgende weer ergens mee zitten, dat ik altijd bij haar terecht kan en dat geeft me een geruststellend gevoel. Ik blijf in haar geloven.

Jolanda heel hartelijk bedankt voor de goede zorgen.

Veranderingen op werk

Veranderingen op werk

De ene reorganisatie na de andere op het werk. In onze maatschappij wordt nu eenmaal verwacht dat je daarmee moet omkunnen. Mijn betrokkenheid met het werk zorgde ervoor dat ik het hier heel moeilijk mee had vooral omdat je steeds achter een andere visie moet staan en je bepaalde visies niet ziet werken in de organisatie waarvoor je werkt. Dit zorgde voor spanningen met de allemaal jongere mensen op mijn afdeling.

Door de weg die ik bij Jolanda heb afgelegd- en dat was een héle weg die niet altijd even gemakkelijk te bewandelen viel- heb ik geleerd dingen veel makkelijker los te laten. Sindsdien verloopt alles vlotter en makkelijker. Dank je wel Jolanda

Neem contact op