fbpx

Essentiële olie

Essentiële of etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gewonnen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

vluchtige, aromatische verbindingen

Essentiële olie

Essentiële of etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gewonnen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

 

Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën, slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

 

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw. 

 

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Toepassingen van essentiële oliën

De oliën kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de goede gezondheid en het gevoel van wellness

Aromatiseren 

Essentiële oliën kunnen, wanneer ze worden verneveld in de lucht, stimulerend of juist kalmerend en verzachtend werken. Vernevel van de essentiële olie kan ook de lucht zuiveren en reinigen.

 

Direct op de huid

Essentiële oliën worden makkelijk opgenomen door de huid en kunnen veilig gebruikt worden, wanneer je ze vermengd met een basis olie, zoals gefractioneerde kokosnootolie. Let op: Niet alle oliën zijn geschikt om puur op de huid te doen. Er zijn oliën die eerst moeten worden verdund met een draagolie, bijvoorbeeld gefractioneerde kokosnootolie.

 Let op bij citrusvruchten. Als u citrusolie zoals bijv. lemon, grapefruit of bergamot op de huid smeert dan 12 – 24 uur uit de zon blijven.

 

Inwendig

Bepaalde essentiële oliën hebben een rijke culinaire geschiedenis en kunnen gebruik worden als een voedingssupplement, waarmee ze een variëteit van gezonde functies ondersteunen.

Let op: Bij inname – kijk altijd op het flesje zelf – als er staat ‘Essential oil supplement’ is het geschikt om in te nemen.

Bij zwangerschap dient u altijd advies te vragen, omdat u dan niet alle oliën mag gebruiken

Zelf essentiële oliën bestellen?

Bestel direct of schrijf je in als groothandel en profiteer van korting

Of schrijf je in als groothandel

Schrijf je in voor een groothandelsaccount (â €24,20) 
De inschrijving is al mogelijk bij de bestelling van één product.
Schrijf je in met een starterspakket van 10 verschillende oliën (vanaf 145,00), dan betaal je geen inschrijfkosten. Neem even contact op als je interesse hebt voor een groothandelsaccount.


Disclaimer

De essentiële olie is niet bedoeld als diagnose – voorschrift – behandeling – om enige ziekte – aandoening of blessure te genezen.

De essentiële olie vervangt geen medische behandeling – mocht deze noodzakelijk zijn.

Neem voor elke klacht altijd eerst contact op met uw huisarts.

Er zijn geen schadelijke bijwerkingen van essentiële oliën bekend – mits u het op de juiste wijze toepast – maar het gebruik van deze middelen is altijd op eigen risico.

Kijk op het product voor het juiste gebruik op de verpakking staat hoe u het dient te gebruiken.

Deze gebruikers voorwaarden gelden heel specifiek voor het merk waar ik mee werk. Zeker het innemen mag bij geen enkel ander merk.

Alle oliën zijn met de uiterste zorg samengesteld. 

Praktijk de Stroming neemt geen verantwoording voor het gebruik of de werking van genoemde middelen.